Hoppa till sidans innehåll

Beachvolley


Beachplaner i Linköping
Idag finns det en beachanläggning med 3 planer i anslutning till Parkleken. Det har inte alltid varit så. Team Valla arrangerade en landskamp mellan Sverige och Mexico mitt på lilla torget i Linköping. Efter matchen lyckades föreningen förmå kommunen att forsla sanden till trädgårdsföreningen för att iordningsställa en permanent beachplan.

Detta gjordes och Linköping fick sin första riktiga Beachplan. Året därpå placerades banan på en mer strategisk plats. 2006 kom nästa framsteg. Kommunen och Team Valla satsade och utökade ytan, vände planerna och fick tre banor och ett delvis inhängnat område.

Beachanläggningen invigdes av Karin Mattsson RFs ordförande, Landshövding Björn Eriksson och Kommunalrådet Gösta Gutavsson. Denna spontananläggning har bidragit till stor aktivitet. Inte minst skolan är en välsedd gäst på anläggningen. De tre senaste åren, med start 2007, har Team Valla erbjudit högstadie och gymnasieklasser fri beachinstruktion under maj och juni. 1500 elever per år har testat beachvolleyboll och har skapat stort tryck och efterfrågan på beachvolleyboll. Inte minst spontanverksamheten har utvecklats enormt med åren. 2010 fick Team Valla ett fint besök då idrot och kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth besökte klubben till sammans med representanter från idrottsrörelsen. Hon var här i syfte att få mer vetskap om statens stora satsning idrottslyftet och ville därför göra ett studiebesök i Linköping där beachvolleybollen visar sig vara en utmärkt sport för den kräsna åldersgruppen högstadie/gymnasieelever.

Uppdaterad: 2014-08-09 08:50
Skribent: Hans Eriksson

Samarbetspartners 2014

link_kommun2
apotekgruppen
liu
worldclass
cyan
puma
danskebank
studiofitness
lejonfast
holmen
drottningbaren
Ostgota-Brandstodsbolag-RGB-vit-bakgrund
 
 

Postadress:
Team Valla - Volleyboll
Trädgårdsföreningen, Drottninggatan 40
58227 Linköping

Kontakt:
Tel: 013-144898
E-post: This is a mailto link

Se all info