Hoppa till sidans innehåll

Om Team Valla


Team Valla-ett vinnande lag!

Linköpings främsta elitklubb har någon sagt. Herrlaget har spelat 21 år i rad i elitserien. Damerna har spelat 2 år i elitserien och flera år i allsvenskan.

Team Valla har funnits i 42 år och har under många år uppmärksammats för sitt engagemang både på och utanför banan. 
Säsongen 2009/2010 vann herrlaget sitt och föreningens efterlängtade SM-Guld!

Än bättre gick det säsongen 2011/2012. Herrlaget gick obesegrade genom grundserien. vann GP-Guld och toppade med föreningens SM-Guld nr 2 !

Tre år senare vann LVC allt som gick att vinna. Laget tog säsongen 2014/15 GP-guld, Nordiska mästare, seriesegrare och sitt tredje SM-Guld!

Säsongen 2015/16 var herrlaget i final igen. Denna gång blev det ett SM-Silver.

Maratonligan visar statistik från 1963. I denna historiska samling har Team Valla/LVCs herrlag samlat ihop 554 poäng under sina 21 elitserieår. I denna tabell har laget en hedrande 6:e plats.

Från korp till elit är en ganska brokig resa.

Valla IF var en korpförening som startades upp när ungdomarna i området ville aktivera sig. Killar och tjejer som hade slutat alldeles för tidigt i sina idrotter och några som aldrig börjat fick sin trygghet i korpföreningen. Föreningen var väldigt aktiv och anmälde kompislag till korpens serier i rinkbandy, fotboll, badminton, bordtennis och volleyboll.

Lektorshagen i Valla var samlingsplatsen för alla i Valla.  Här spelades spontanfotboll och gräsvolleyboll under många år medan skridskoåkning med klubbor oftast skedde på brandstationens IP som då låg intill Folkungaskolan.

Ungdomarna fick själva betala för sina aktiviteter och någon föreslog därför att det vore en bra idé att bilda en riktig förening så att ungdomsverksamheten subventionerades genom kommunala och statliga bidrag.

Denna historiska händelse skedde i maj 1974. Två stora frågor diskuterades på det interimistiska årsmötet och det var namnfrågan och till vilken idrott man skulle ansluta sig till inom RF-familjen.

Team hämtades från hockeylaget Team Canade och Valla var den geografiska tillhörigheten. Valet av idrottstillhörighet blev en pengafråga. Det förbund som var billigast att ansluta till var Svenska Volleybollförbundet. Team Valla var bildat!

Killarna och flickorna fortsatte att röra på sig i korpens serien men nu med stöd från stat och kommun.

Efter något år hörde Östergötlands Volleybollförbund av sig till ordf och antydde att det var dags att komma igång med volleyboll i de riktiga serierna. Lägsta serien var Östergötland/Sörmland i div 4. Ett lag bildades och i en trappuppgång fann föreningen en hyresgäst, en riktig spelare med volleybollerfarenhet från Italien.

Något år senare kom Östergötlands Volleybollförbund åter på besök och nu var det dags att få till ett damlag. Efter att ha raggat damspelare i korpen och några fynd utifrån var första damlaget bildat.

Samtidigt som Volleyboll spelades i seriesystemet hade Team VALLA stor korpverksamhet. Så stor att fotbollslagen på herrsidan ville bilda en fotbollsektion och spela riktig fotboll i seriesystem. Efter ett årsmöte bildades en fotbollsektion som anmälde lag i div 6 med tillhörighet i Östergötlands Fotbollsförbund seriesystem.

Team Valla fick under fotbollsåren ett omnämnade i Corren som tyckte att vår bildekal var LYSANDE.

Med dekalen "Lova inte tjalla jag spelar i Team VALLA" gled fotbollgrabbarna runt i Östergötland med en härlig självbild under de första fotbollsåren och inkasserade många "oturliga" förluster.

När laget efter några år kom 3:a i div 6 åkte dekalen av från bakrutan. Nu var det på allvar. Men orken och motivationen tröt och föreningen lade ner fotbollssektionen efter 5 år i seriesytemet.

Nu gällde bara volleyboll!

Uppdaterad: 2016-08-20 20:12

Samarbetspartners 2014

link_kommun2
apotekgruppen
liu
worldclass
cyan
puma
danskebank
studiofitness
lejonfast
holmen
drottningbaren
Ostgota-Brandstodsbolag-RGB-vit-bakgrund
 
 

Postadress:
Team Valla - Volleyboll
Trädgårdsföreningen, Drottninggatan 40
58227 Linköping

Kontakt:
Tel: 013-144898
E-post: This is a mailto link

Se all info